Gentse waterzooi

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 55 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-04-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 dunne prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 worteltje
  • 1 aardappel
  • 100 g champignons
  • 4 takjes peterselie
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 beker creme fraiche
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Met een groot mes de kip in 8 stukken snijden. Ui pellen en kruidnagels erin steken. Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. Worteltje schrappen, wassen en in dunne plakjes snijden. Aardappel schillen, wassen en in blokjes van ca. 2 cm. snijden. aardappelblokjes tot gebruik onder water wegzetten. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. In kop peterselie fijnknippen. In pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Toevoegen: kip, de ui met kruidnagels, prei, bleekselderij, wortel, aardappel en champignons. Opnieuw aan de kook brengen en zonodig met een schuimspaan het schuim dat komt boven drijven eraf scheppen. Met een deksel op de pan de soep 40 minuten zachtjes tegen de kook aan verwarmen. Met schuimspaan ui met kruidnagels uit de soep scheppen. De soep zonodig af laten koelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiding: Al roerende de soep in ca. 10 minuten opnieuw aan de kook brengen. In een kom creme fraiche met ca. 3 eetlepels hete soep losroeren en al roerende aan soep toevoegen. Soep op smaak afmaken met zout en peper. Peterselie erover strooien. lekker met warm stokbrood en lichtgezouten boter.

Bronvermelding