'Glazed' ham met Dijon - Ananas saus

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 12-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ham (circa 2,5 a 3,5 kilo)
  • 200 gram bruine suiker
  • 10 ml pannenkoekenstroop
  • 5 gram dijon mosterd
  • kruidnagelen
  • 12 kersjes (pot)
  • maizena
  • 450 ml ananassap (vers of uit blik)

Bereiden

Snijd aan de bovenkant van de ham ruiten in de ham. Van links naar rechts, zodat er over de hele bovenkant van de ham 'ruiten' ontstaan. Doe in zo'n beetje elk kruispunt een kruidnagel en verdeel de gehalveerde kersjes (met de bolle kant naar boven) over de ham. Mix de stroop, bruine suiker en mosterd net zo lang tot het een homogene massa is geworden. Strijk dit over de ham en doe de ham in een voorverwarmde (180graden Celsius) oven. Laat zeker 2 tot 3 uur in de oven staan maar verdeel regelmatig de in de bak gelekte saus weer over de ham (minimaal 3 keer per uur). Haal de ham als deze helemaal gaar en egaal lichtbruin is, uit de oven en laat afkoelen. Haal alle saus uit de bak en voeg de ananassap toe. Doe de saus in een klein pannetje en voeg er net zoveel maizena aan toe, tot het een prettig dikke saus wordt. Blijf roeren! Voeg dit weer toe aan de ham (erover heen) en maak de ham ev. af door er stukjes ananas (rondjes) op te doen.

Bronvermelding