Broccoli-Kip taart met Cashewnoten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak roomboter bladerdeeg
  • 200 gram mosterdkaas
  • 50 gram belegen kaas
  • 15 cherry tomaatjes
  • 400 gram kipfilet
  • 1 stronk broccoli
  • 1 grote ui
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 potjes zure room
  • zout
  • peper
  • thijm
  • 150 gram cashewnoten
  • 2 eieren

Bereiden

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Blancheer de broccoli en laat deze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, bak ze rondom goudbruin en bestrooi met zout & peper. Snijd de ui klein en fruit deze zachtjes. Hak de cashewnoten grof. Strooi de helft op de taartbodem. Verdeel de cherry tomaatjes, broccoli, ui, kip en restant cashewnoten over de taartbodem. Maak van de room, zout, peper, thijm, eieren en mosterdkaas een mengsel en verdeel dit over de taart. Doe de belegen geraspte kaas hier overheen. Bedek de taart met wat reepjes bladerdeeg en besmeer deze met wat losgeklopt ei. Laat de taart in een voorverwarmde oven (200 graden celsius) in ongeveer 40 - 45 minuten gaar worden.

Materialen

Springvorm 24 /

Bronvermelding