Donuts

Brood/sandwiches, Hapje, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 27-04-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 2/3 mok suiker
  • 1 groot ei (losgeklopt)
  • 3,5 mok zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 2/3 mok melk
  • 1 fles zonnebloemolie

Bereiden

Laat de boter zacht worden. Doe er vervolgens de suiker bij en meng dit goed door elkaar. Doe vervolgens het ei erbij en meng wederom goed. Zeef de bakmeel in een aparte kom en doe hier het snufje zout bij. Doe vervolgens om de beurt bij het boter/suiker/ei mengsel een scheutje melk en wat van het bakmeel, net zolang tot het alletwee op is. Blijf goed roeren! Maak er een bal van, haal deze uit de kom. Doe wat meel op het aanrecht en maak van de deegbal een plak van ongeveer 1/2 tot 1 cm dikte. Pak een klein rond glas en druk rondjes uit het deeg. Je kunt het deeg steeds hergebruiken, net zolang tot alles op is. Maak met je vinger een klein rondje in het midden van elke donut. Doe de fles zonnebloemolie in een grote vuurvaste pan en laat goed heet worden. Bak de donuts 1 voor 1. Lekker met poedersuiker.

Bronvermelding