Pompoentaart

Gebak, Bijgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen
  • 225 gram suiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 gheelepel 5-kruiden mix
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel zout (optioneel, zelf gebruik ik geen zout)
  • 4 grote eieren
  • 750 ml pompoenpuree (zie bereiding)
  • 500 ml gecondenseerde melk (ongezoet!!)

Bereiden

Was de pompoen aan de buitenkant met lauwwarm water (geen zeep). Snijd de pompoen in twee helften (gebruik een broodmes). Haal de zaadjes en draadjes eruit met een ijsschepper of thee/eetlepel. Snijd de eventuele steel er vanaf. Gebruik een vuurvaste ovenschaal die in de magnetron kan. Snijd de helften in zo groot mogelijke stukken dat ze in deze schaal passen (ik gebruik zelf het liefst maximaal 4 stukken totaal). Doe wat water in de schaal, zet de deksel erop (of aluminiumfolie) en laat op de hoogste stand 15 minuten 'koken'. Gebruik daarna steeds 2 minuten om te kijken of het vruchtvlees zacht is geworden (het moet heel makkelijk eruit te halen zijn). Dit is een beetje gevoelswerk. Gebruik een eet- of opscheplepel en haal al het vruchtvlees van de schil. Pureer dit met een staafmixer. Gooi alle ingredienten bij de pompoenpuree en mix dit tot een geheel. Gebruik de taartbodem (zie ander recept) en doe hier de pompoenvulling in. De pompoentaart kan in de voorverwarmde oven (210 graden celsius). Let op: na 15 minuten moet je de oven zachter zetten, naar zo'n 175 graden celsius en de taart rustig verder laten afbakken, voor zo'n 45 - 50 minuten. Gebruik een sateprikker om te kijken of-ie gaar is. Als de prikker schoon eruit komt, is de taart gaar. Laat compleet afkoelen en serveer met een klodder room.

Bronvermelding