Spaanse kiprijstschotel met chorizo

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 28-04-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 100 gram chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 150 gram rijst
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 eetlepels gesnipperde koriander of peterselie
  • zout en peper

Bereiden

Snijd de kipfilet en chorizo in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en roerbak de kip, ui en knoflook tot de kip lichtbruin is. Voeg de stukjes chorizo en de rijst toe en roer totdat alle rijstkorrels glanzen van de olie. Roer er de paprikapoeder door en zout en peper naar smaak. Voeg de tomaten met sap toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Schenk er ca. 1/4 liter water bij tot de rijst ongeveer 1 cm onderstaat. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht, afgedekt op een laag vuur, ca 30 minuten zachtjes pruttelen tot alle vocht is opgenomen. Roer de korainder of perterselie erdoor. Lekker met een salade.

Bronvermelding