Limburgs Zuurvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram runderpoulet
  • 3 grote uien
  • 75 gram margarine
  • 3 eetlepels stroop
  • 1 scheut azijn
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 3 laurierbladeren
  • 4 kruidnagelen
  • zout en peper

Bereiden

Snijd het vlees in kleine stukjes. Doe de margarine in de braadpan en laat het vlees hierin aanbraden. Snijd de uien in kleine stukjes en bak deze even mee. Bestrooi het geheel flink met zout en peper. Voeg nu een flinke scheut azijn, de 3 eetlepels stroop, de laurierbladeren en de kruidnagelen toe en voeg water toe tot het geheel net onder water staat. Laat het aan de kook komen. Laat vervolgens alles nu, onder af en toe roeren, op een laag pitje 3 uur sudderen (of gebruik een snelkookpan). Laat het zuurvlees weer aan de kook komen. Voeg nu de 2 plakken ontbijtkoek in stukjes toe. Blijf roeren totdat de ontbijtkoek volledig opgelost is in de saus. Bind de saus eventueel met wat allesbinder als deze te waterig is. Bestrooi het geheel eventueel met wat extra peper en zout. Dit zuurvlees smaakt erg goed bij eigen gemaakte frietjes en een frisse salade maar past ook in de winter heel goed bij aarappelpuree en rode kool met appeltjes. Eet smakelijk!

Materialen

1 snijplank, 1 mes, 1 grote braadpan, 1 houten lepel

Bronvermelding