Chocolade-notenbroodjes

Brood/sandwiches, Brunch, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 2 el honing
  • 75 gr gepelde hazelnoten
  • 75 gr gepelde amandelen
  • 75 gr geroosterde pijnboompitten
  • 250 gr pure chocolade
  • 100 gr zachte boter of margarine

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed een samenhangend deeg van de broodmix, 250 ml handwarm water en de honing. Dek het deeg goed af met een vochtige doek en laat het 15 minuten rijzen op een warme plaats. Hak de noten en de chocolade in kleine stukjes. Verdeel het deeg in 10 gelijke porties, en rol hier met een deegrollervorm rechthoeken van met een dikte van ongeveer 1/2 cm. Strijk de boter dun over de deeglappen uit, en strooi het chocolademengsel erover maar laat de randen vrij. Rol de lappen schuin of in de breedte op, en leg ze met enige afstand van elkaar op een ingevette bakplaat. Laat de broodjes, afgedekt, een half uur narijzen. Bestrijk de broodjes met melk, bestrooi ze met bloem en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Recept is voor 10 stuks!

Materialen

deegroller, bakplaat, bakpapier, scherp mes of hakmes, snijplank

Bronvermelding