Menu
Gemarineerde aubergines met geitenkaas
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 7 eetl olijfolie
- 1/2 citroen
- 3 takjes peterselie
- 3 takjes munt
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl kappertjes
- zout & peper
- 1 sjalotje
- 2 geitenkaasjes (crottins chevre chauvignol)
- 12 groene olijven
Bereiden
Grill voorbereiden op de hoogste stand. Aubergine wassen en diagonaal elk in 6 plakken van ca. 1 cm dik snijden (kapjes weggooien). Aubergineplakken aan beide kanten dun bestrijken met 2 eetl. olie. Op rooster ca. 5 cm onder de grill de aubergine plakken in ongeveer 5 min. bruin roosteren (halverwege keren).
Citroen uitpersen. Peterselie en munt fijnknippen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Citroensap en rest van de olie tot een dressing kloppen. Kruiden, kappertjes en knoflook erdoor scheppen en de dressing met peper & zout op smaak brengen. Leg de aubergineplakken in een grote schaal en schenk de dressing erover heen, afdekken en 30 min. in de koelkast zetten. Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden.
Geitenkaasjes met een natgemaakt mes elk in 6 plakjes snijden. Op vier borden elk 1 plak aubergine leggen, plakje geitenkaas erop leggen, sjalotring erop leggen. Rest van de aubergineplakjes op dezelfde manier beleggen en het geheel als een waaier rangschikken. De rest van de marinade erover scheppen en garneren met de olijven.
Materialen
Grill