Menu
Zalmpaté
Ingrediënten
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 100 gram gerookte zalmsnippers
- 250 gram verse zalmfilet
- 1 ei
- 125 ml creme fraiche
- zeezout versgemalen
- peper versgemalen
- 2 lente uitjes in smalle ringetjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Snijd de verse zalm in stukjes.
- Pureer de verse zalm met het ei en de creme fraiche met de staafmixer of keukenmachine.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de paprika, de gerookte zalm en de lente ui door de zalmpuree.
- Vet de cakevorm in met olie en schep de zalmmassa erin.
- Dek dit af met aluminumfolie.
- Zet de vorm in de braadslee, schenk daar zoveel kokend water in dat de vorm voor de helft onder staat.
- Schuif het geheel in het midden van de oven en laat het in 30 minuten gaar worden.
- Neem de paté uit de oven en laat hem afkoelen.
- Zet hem ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Stort de zalmpaté uit op een platte schaal.
- Snijd hem in plakken en die eventueel weer in stukken.
Tip:
Deze paté is een lekker voorgerecht, maar kan ook als hapje op toastjes of in een tappabufet.
Materialen
- Schillemesje; - Vismes; - Keukenmachine of staafmixer; - Cakevorm van ongeveer een halve liter inhoud; - Braadslee waar de cake vrom in kan staan; - Aluminiumfolie.