Zalmpaté

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-07-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 100 gram gerookte zalmsnippers
  • 250 gram verse zalmfilet
  • 1 ei
  • 125 ml creme fraiche
  • zeezout versgemalen
  • peper versgemalen
  • 2 lente uitjes in smalle ringetjes

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 175 graden. - Snijd de paprika in stukjes. - Snijd de verse zalm in stukjes. - Pureer de verse zalm met het ei en de creme fraiche met de staafmixer of keukenmachine. - Voeg zout en peper naar smaak toe. - Schep de paprika, de gerookte zalm en de lente ui door de zalmpuree. - Vet de cakevorm in met olie en schep de zalmmassa erin. - Dek dit af met aluminumfolie. - Zet de vorm in de braadslee, schenk daar zoveel kokend water in dat de vorm voor de helft onder staat. - Schuif het geheel in het midden van de oven en laat het in 30 minuten gaar worden. - Neem de paté uit de oven en laat hem afkoelen. - Zet hem ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven. - Stort de zalmpaté uit op een platte schaal. - Snijd hem in plakken en die eventueel weer in stukken. Tip: Deze paté is een lekker voorgerecht, maar kan ook als hapje op toastjes of in een tappabufet.

Materialen

- Schillemesje; - Vismes; - Keukenmachine of staafmixer; - Cakevorm van ongeveer een halve liter inhoud; - Braadslee waar de cake vrom in kan staan; - Aluminiumfolie.

Bronvermelding