Pannacotta met aardbeienroom

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 250 ml melk
  • 1 bakje aardbeien
  • 12 el fructose
  • 100 ml water

Bereiden

- Week de blaadjes gelatine; - Kook 100 ml water en los hier vier blaadjes gelatine in op. - Roer hier 4 el fructose door. - Maak 8 aardbeien schoon en snijd deze in vieren. - Doe in elk glas 2 aardbeien. - Giet in elk glas 0,25 ml van het water, gelatine, fructose mengsel. - Zet de glazen in de koelkast en laat het ongeveer 2 uur opstijven. - Breng de melk samen met 125 ml van de slagroom aan de kook. - Haal van het vuur en los de overige 4 gelatine blaadjes hier in op. - Roer 4 el fructose erdoor. - Laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen. - Als het gelatine aardbeien mengsel goed stijf is kun je het melk slagroom mengsel over de vier glazen verdelen. - Dek de glazen af met folie en laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven. - Maak ondertussen de rest van de aardbeien schoon en houd de vier grootste en mooiste achter. - Pureer de rest. - Klop de rest van de slagroom lobbig, voeg dan de laatste vier el. fructose en gepureerde aardbeien toe. Klop verder tot de slapgroom goed stijf is. - Als de pannecotta goed stijf is kun je de aardbeienslagroom over de glazen verdelen. - Garneer met de overgebleven aardbeien. - Serveer met ijslepels.

Materialen

- 4 Longdrinkglazen; - Staafmixer; - Huishoudfolie

Bronvermelding