Menu
Pannacotta met aardbeienroom
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 8 blaadjes gelatine
- 250 ml melk
- 1 bakje aardbeien
- 12 el fructose
- 100 ml water
Bereiden
- Week de blaadjes gelatine;
- Kook 100 ml water en los hier vier blaadjes gelatine in op.
- Roer hier 4 el fructose door.
- Maak 8 aardbeien schoon en snijd deze in vieren.
- Doe in elk glas 2 aardbeien.
- Giet in elk glas 0,25 ml van het water, gelatine, fructose mengsel.
- Zet de glazen in de koelkast en laat het ongeveer 2 uur opstijven.
- Breng de melk samen met 125 ml van de slagroom aan de kook.
- Haal van het vuur en los de overige 4 gelatine blaadjes hier in op.
- Roer 4 el fructose erdoor.
- Laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen.
- Als het gelatine aardbeien mengsel goed stijf is kun je het melk slagroom mengsel over de vier glazen verdelen.
- Dek de glazen af met folie en laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
- Maak ondertussen de rest van de aardbeien schoon en houd de vier grootste en mooiste achter.
- Pureer de rest.
- Klop de rest van de slagroom lobbig, voeg dan de laatste vier el. fructose en gepureerde aardbeien toe. Klop verder tot de slapgroom goed stijf is.
- Als de pannecotta goed stijf is kun je de aardbeienslagroom over de glazen verdelen.
- Garneer met de overgebleven aardbeien.
- Serveer met ijslepels.
Materialen
- 4 Longdrinkglazen; - Staafmixer; - Huishoudfolie