Paddenstoelenrisotto

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 1 ui (gesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 175 gram paddenstoelen (liefst verschillende soorten)
  • 2 tl tijm
  • 2 tl majoraan
  • 1,5 dl witte wijn
  • 500 gram risottorijst
  • 1,5 liter kippen- of groentebouillon
  • 75 gram parmezaanse kaas

Bereiden

Smelt de boter. Bak de ui en knoflook. Vervolgens de paddenstoelen en kruiden meebakken (ongeveer 3 minuten op matig vuur) Voeg de wijn toe en laat koken tot bijna alle vloeistof verdwenen is. Roer de rijst erdoor zodat hij geheel bedenkt is. Voeg langzaam beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot elke scheut water geabsorbeerd is door de rijst. Doorgaat tot rijst romig maar nog wel stevig is! (ongeveer 20 minuten) Naar smaak zout en peper. Even laten rusten en dan met parmezaanse kaas bestrooien.

Materialen

hapjespan of wok

Bronvermelding