Menu
Homemade tomatensoep
Ingrediënten
- 1 el plantaardige olie
- 1 kg tomaten (grof gehakt)
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 1 sinaasappel
- 1 suikerklontje
- 1,8 liter kippen- of groentebouillon
- gedroogde gemengde kruiden
- zout en peper
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten en uien in ongeveer 8 minuten zacht. Pel de sinaasappel en wrijf het suikerklontje over de schil om de smaak te laten absorberen. Voeg het klontje met de bouilon toe aan het tomatenmengsel. Pers de sinaasappel erdoor en laat het geheel afgedekt ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
Druk de soep met een lepel door een fijne zeef. Warm hem op en voeg naar smaak gemengde kruiden en zout en peper toe.
Materialen
koekenpan, zeef, afdekplaat of deksel.