Homemade tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kg tomaten (grof gehakt)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 1 sinaasappel
  • 1 suikerklontje
  • 1,8 liter kippen- of groentebouillon
  • gedroogde gemengde kruiden
  • zout en peper

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaten en uien in ongeveer 8 minuten zacht. Pel de sinaasappel en wrijf het suikerklontje over de schil om de smaak te laten absorberen. Voeg het klontje met de bouilon toe aan het tomatenmengsel. Pers de sinaasappel erdoor en laat het geheel afgedekt ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Druk de soep met een lepel door een fijne zeef. Warm hem op en voeg naar smaak gemengde kruiden en zout en peper toe.

Materialen

koekenpan, zeef, afdekplaat of deksel.

Bronvermelding