Biryani van groenten

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 1 el olijfolie
  • 2 wortels (fijngehakt)
  • 1 grote aardappel (fijngehakt)
  • 1 stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram sperziebonen (gehalveerd)
  • 1 el scherpe currypasta (potje)
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 150 gram yoghurt
  • 25 gram rozijnen
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes

Bereiden

Kook de rijst volgens pak en giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de wortels, aardappel, gember en knoflook in ongeveer 10 minuten zacht. Roer de bloemkool, sperziebonen, currypasta, kurkuma en kaneel erdoor en bak ongeveer 1 minuut. Roer de yoghurt en de rozijnen door het mengsel. Schep de rijst op de groentes, dek af en laat op laag vuur 10 minuten koken. (Let op dat het niet aanbakt!) Schep de biryani op de borden en strooi de cashewnoten en koriander erover.

Bronvermelding