Coq au vin á la wadjan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 08-05-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl olie
  • 75 gr ontbijtspek in blokjes
  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 1 Kleingesneden ui
  • 1 Uitgeperst teentje knoflook
  • 100 gr champignons in plakjes
  • 1 eetl bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 eetl tomatenpuree
  • tijm, peper en zout

Bereiden

Verhit de olie in de wadjan en bak hierin de blokjes spek onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de blokjes kippenvlees toe en bak alles nog 2 minuten. Toevoegen: ui, knoflook en champignons. 1 minuut bakken. Roer de bloem erdoor. Schenk al roerende de wijn en de bouillon erbij tot een gebonden geheel is ontstaan. Roer de tomatenpuree en een mespuntje tijm door het gerecht.Laat op een laag pitje alles nog 5 minuten koken. Maak op smaak met peper en zout. Geef hierbij gekookte aardappelen en ratatouille.

Materialen

wok

Bronvermelding