Asperges met asperges botersaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 500 gr gekookte ham
  • 8 eieren
  • zout en peper
  • 1 dl wittewijn voor saus
  • 1 dl room
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr asperges voor saus

Bereiden

bereiding van saus: de 150 gr. asperges schillen en het onderste stukje wegdoen{2 cm)asperges koken in 20 min. van het vocht bewaart u 1-2 dl dat u met de witte wijn,room laat inkoken tot iets meer dan de helft.vervolgens pureren met staafmixer dan de boter erbij doen en op smaak brengen met zout en peper. aspeges schillen onderste stukje eraf snijden en met de schillen in een grote pan doen asperges erbovenop leggen en in ruimwater met zout koken ongeveer 5min goed doorkoken en dan van vuur nemen en nog 15-20 min laten doorgaren.asperges uit water halen en op een theedoek leggen anders heb je veel vocht op bord.asperges over 4 borden verdelen eieren(hard gekookt) doormidden snijden en samen met de ham op het bord bij de asperges leggen. de botersaus erover heen gieten lekker met opperdoes krieltjes.

Bronvermelding