Bonen met rijst

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-06-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 theelepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje linzen ( 160 gr )
  • 1 blik tomaten, kleingesneden
  • 5 dl groentenbouillon
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt komijn, gemalen
  • cayennepeper
  • zout en zwarte peper
  • 1 blik nierbonen ( 160 gr )
  • 50 gr rauwe rijst

Bereiden

Verhit olie in een pan en fruit ui, wortel, knoflook en paprika 10 minuten. Toevoegen: Linzen, tomaten, bouillon en alle specerijen en smaakstoffen en laat alles ca. 50 minuten zachtjes pruttelen. ( bij linzen uit blik is de prutteltijd en de hoeveelheid bouillon niet nodig ) Toevoegen: de gare bonen. 10 minuten pruttelen. Rijst koken. Smakelijk eten. Bron: Paula Baillie- Hamilton: Het Detox dieet.

Materialen

2 pannen

Bronvermelding