Menu
Bonen met rijst
Ingrediënten
- 4 theelepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika
- 1 blikje linzen ( 160 gr )
- 1 blik tomaten, kleingesneden
- 5 dl groentenbouillon
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 mespunt komijn, gemalen
- cayennepeper
- zout en zwarte peper
- 1 blik nierbonen ( 160 gr )
- 50 gr rauwe rijst
Bereiden
Verhit olie in een pan en fruit ui, wortel, knoflook en paprika 10 minuten. Toevoegen:
Linzen, tomaten, bouillon en alle specerijen en smaakstoffen en laat alles ca. 50 minuten zachtjes pruttelen. ( bij linzen uit blik is de prutteltijd en de hoeveelheid bouillon niet nodig )
Toevoegen: de gare bonen. 10 minuten pruttelen.
Rijst koken. Smakelijk eten.
Bron: Paula Baillie- Hamilton: Het Detox dieet.
Materialen
2 pannen