Aspergeragout

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 23-06-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram asperges
  • 300 gram gerookte kip
  • 20 gram bloem
  • 3 dl kookvocht van asperges
  • 1 eierdooier
  • 1 dl room
  • 1 zout en peper

Bereiden

Kook de asperges 10 minuten en laat ze 20 minuten in het hete water staan. Snijd vervolgens de asperges in stukjes. Smelt de boter,doe de bloem erbij en laat het geheel al omscheppend een minuut aanftuiten. Voeg dan al roerend het kookvocht van de asperges toe. Blijf roeren en laat de saus vijf minuten doorkoken. Doe de stukjes asperges en gerookte kip bij de saus en laat alles nog eens vijf minuten koken. Klop de eierdooier los met de room. Giet dit al roerend langzaam bij de ragout. Zet het vuur laag. zodat de ragout gaat binden en goe warm wordt. Laat de ragout niet meer koken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer het met tijst of croussants.

Bronvermelding