Brownies met drie soorten chocolade en Pecannoten

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 105 keer bewaard

Ingrediënten

  • 276 gram bittere chocolade (70% cacao), van goede kwaliteit
  • 275 gram roomboter
  • 85 gram in stukjes gebroken pecannoten
  • 85 gram melkchocolade (in stukjes gebroken) cote d'or
  • 85 gram witte chocolade c'ote dór
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 stuks grote scharreleieren lichtjes geklopt
  • 1 theelepel vanille essence
  • 325 gram lichtbruine suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden celcius. zet in een bakblik een lichtgeboterde anti-plak bakpapier. (blik ongeveer 30x20x3,5 cm). doe de bittere chocolade (indien je het kan krijgen... gebruik dan de chocolade voor desserts van Cote d'Or) en de boter in een grote kom. smelt au bain marie (op een pan met kokend water). zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. haal de gesmolten chocolade van de pan af en roer de suiker hierbij . doe de eieren en de vanilleessence erbij. voeg de noten en de stukjes chocolade erbij en meng erdoorheen (al de chocolade moet in kleine stukjes zijn gebroken of gehakt). giet het chocolademengsel in het blik. plaats in de oven en laat 20 tot 25 minuten bakken. de bovenkant moet stevig zijn maar de binnenkant moet nog zacht en smeuig zijn wanneer ze gebakken zijn. laat afkoelen in het blik. en snij in vierkantjes (20 a 24 vierkantjes.)

Bronvermelding