Gestoofde kabeljauwschotel met Spaanse rode wijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-05-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 zakje verse Provençaalse kruiden
  • 2 uien
  • 600 gr. kabeljauwfilets
  • zout en peper
  • 2 el. bloem
  • 4 el. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tablet visbouillon
  • 2 tl. chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 dl. droge rode Spaanse wijn

Bereiden

Tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes uit kruidenmix van de steeltjes los rissen. Rest van de kruiden boven een kopje fijn knippen. Uien pellen en snipperen. Kabeljauw in 12 ongeveer gelijke stukken verdelen. Bestrooien met zout en peper. op plat bord bloem strooien en kabeljauwstukken er door wentelen,zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met bloem. In hapjespan 2 eetlepel olie verhitten en de eerste 6 stukken kabeljauw in circa 3 minuten bruin bakken. Met schuimspaan op bord scheppen en onder folie warm houden. Dit nog een keer herhalen. In bakvet de uien glazig fruiten in 2 minuten. Knoflook er boven uit persen. Bouillontablet er boven verkruimelen. Chilipoeder, kruiden, tomatenblokjes met vocht , wijn en 1 dl. water er door heen roeren. Op matig vuur onafgedekt in circa 7 minuten laten in koken tot sausdikte. op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw in de saus leggen ( niet roeren) en nogmaals aan de kook brengen en in 5 minuten onafgedekt zachtjes gaar stoven.

Materialen

aluminiumfolie, schuimspaan, hapjespan

Bronvermelding