Buuf's Spinazietaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-10-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram spinazie
  • 4 bosuitjes
  • 1 pak bladerdeeg
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 1 teen knoflook

Bereiden

Springvorm goed invetten, en bedekken met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Spinazie wassen en grof snijden; goed laten uitlekken. Bosuitjes in fijne ringetjes snijden. Knoflook fijnhakken. Spinazie op hoog vuur kort roerbakken om te laten slinken; daarna bosuitjes en eventueel peper toevoegen (zout kan ook, maar door de kaas is de taart eigenlijk al zout genoeg) en twee minuten op lager vuur meebakken. Het geheel goed laten uitlekken, en verdelen over de kaas. Klop in een kom de eieren los, samen met de slagroom, en schenk dat over de taart. Verdeel de pijnboompitten over de taart, en zet het geheel ongeveer 25 minuten in de (voorverwarmde) oven op 225 graden. In normale huishoudens serveren met sla; in studentenhuizen enkel met bier.

Materialen

springvorm of goede ovenschaal; oven; wok of grote koekenpan; kom

Bronvermelding