Menu
'Bart en Leonie's Bloemkoolschotel'
Ingrediënten
- 200 g niet te gaar gekookte bloemkool .......
Bereiden
200 g niet te gaar gekookte bloemkool
75 à 100 g boter
potje zure room
25 g bloem
100 g geraspte kaas
100 g in blokjes gesneden ham
klein blikje doperwten
100 g in plakjes gesneden champignons
peper en zout
-
Roer de boter in een kom tot hij schuimig is. Scheid de eieren in dooiers en wit. Doe de eidooiers bij de schuimig geroerde boter, roer goed en voeg de zure room, de bloem en peper en zout naar smaak toe. Sla de eiwitten stijf en schep een klein gedeelte door het ei-roommengsel. Doe er een paar eetlepels geraspte kaas bij en schep de rest van de stijf geslagen eiwitten erbovenop.
-
Spatel het geheel enige malen luchtig door (niet roeren).
Beboter een vuurvaste schotel en giet de helft van het mengsel erin. Verdeel hier de blokjes ham over en strooi er een paar eetlepels kaas over. Leg daarop de uitgelekte doperwten, geraspte kaas en vervolgens de bloemkoolroosjes. Dan weer wat geraspte kaas, de champignons en nogmaals wat geraspte kaas.
-
Verdeel tenslotte de rest van het ei-roommengsel over de schotel.
Zet het gerecht ongeveer 45 minuten in een matig warme, niet voorverwarmde oven.