'Crema catalana con piñas y cocos', verz. door Rossi (Spaans)

Anders, Nagerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 26-10-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • ½ blikje ananasstukjes .......

Bereiden

2¼ eetl maïzena (opgelost in 2 eetl melk), 3¼ dl melk, 3 dl kokosmelk, 1 kaneelstokje, 6 eidooiers, 150 g suiker, ½ blikje ananasstukjes, 1 eetl geraspte citroenschil, 4 tot 6 eetl rietsuiker - Pureer de ananasstukjes en klop in een kom de eidooiers los met de opgeloste maïzena en zet deze apart. Breng de melk met de kokosmelk, ananaspuree, citroenschilletjes, kaneelstokje en suiker aan de kook en laat dit zachtjes ca. 5 minuten trekken. Giet het geheel daarna door een zeef bij het maïzena-melkmengsel en breng het al roerende aan de kook. - Verdeel het mengsel over 4 tot 6 bakjes en laat het afkoelen. Bestrooi de bakjes vlak voor het serveren met een dun laagje rietsuiker en laat dit onder de grill karamelliseren. De vla moet koud zijn en het suikerlaagje heet en krokant. Serveer meteen anders wordt het laagje taai.

Bronvermelding