Aardappels met venkel en ui uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 75 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kleine aardappels in parten gesneden
  • plukje saffraandraadjes
  • 1 bol knoflook verdeeld in tenen
  • 12 kleine rode of gele uien, gepeld
  • 3 venkel in stukken gesneden. Bewaar het fijne groen
  • 4-6 verse larierbladeren
  • 6-9 verse takjes tijm
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el venkelzaadjes, licht geplet
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

Kook de aardappels ongeveer 8-10 minuten. Giet ze af. Week de saffraan in 30 ml (2 el) warm water gedurende 10 minuten. Verwarm de oven voor op 190ºC. Pel 2 tenen knoflook en snijd deze fijn. Doe de aardappels, uien, ongepelde knoflooktenen, venkel, laurierbladeren en tijm in een bakblik Meng de bouillon met de saffraan en het water waarin het geweekt heeft en schenk dat over de groentes. Roer de venkelzaadjes, paprikapoeder, fijngesneden knoflook en olie doorheen en breng op smaak met zout en peper. Bak de groentes in de oven gedurende 1-1¼ uur tot ze zacht zijn. Roer af en toe door. Snijd het venkelgroen fijn en strooi het over de groentes. Serveer.

Bronvermelding