Gehaktschotel met gebakken banaan

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 20-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 50 gr ham (plakjes)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels groene olijven met piment
  • 400 gr rundergehakt
  • 4 dl sugo casa met kruiden (GrandItalia)
  • 2 eetlepels olie
  • 4 kleine bananen
  • zout, peper
  • 300 gr pandan of basmatirijst

Bereiden

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ham fijnsnijden. Kappertjes en olijven fijnhakken.In hapjespan gehakt al omscheppend in ca. 2 minuten rul bakken. Ui, knoflook en paprikaca. 3 minuten meebakken. Tomatensaus, ham, kappertjes en olijven erdoor scheppen. Gehaktmengsel onafgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot het meeste vocht verdampt is. Intussen bananen pellen en elk schuin in 5 stukken snijden. In koekenpan olie verhitten en in ca. 3 minuten banaan goudbruin bakken, halverwege keren. Gehakt evt. op smaak brengen met zout en peper .Rijst in midden op vier borden scheppen en gehaktsaus erop scheppen. Banaan ernaast scheppen. Serveren met gemengde sla.

Materialen

hapjespan

Bronvermelding