Menu
An's oosterse stamppot rauwe andijvie
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 pakje magere spekjes
- 400 gram AH prei-ui-champignonmix
- 4 eetlepels zoete sojasaus
- 2-4 eetlepels (honing)mosterd
- 1 kilo andijvie
- zout en peper
- 100 gram geraspte jonge kaas
Bereiden
Schil en kook de aardappelen goed gaar in zo'n 25 minuten.
Snijd het hart uit de andijvie en snijd het dan heel fijn.
Bak de spekjes in de koekepan knapperig en voeg de prei-ui-champignonmix toe. Even lekker roerbakken en dan de sojasaus erbij. Zet het vuur nu laag. En bewaar.
Giet na 25 minuten de aardappelen af en stamp ze samen met de rauwe andijvie.
Roer met een vork de inhoud van het koekepannetje erdoor.
Maak op smaak met de mosterd, zout en peper.
Roer er dan met de vork de geraspte kaas doorheen.
Direct opdienen!
Let op: U kunt dit recept niet bewaren en weer opwarmen!
Eet smakelijk!
Materialen
stamppotpan koekepan