An's Marokkaanse cake

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 80 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml vanillevla
  • 300 ml arachide olie
  • 500 gr suiker
  • 2 eieren
  • 500 gr griesmeel
  • 1 kilo aardbeien
  • 6 eetlepels aarbeienjam
  • 500 ml slagroom

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de springvorm open en leg bakpapier op de bodemplaat. Springvorm met bakpapier dichtdoen en aan de buitenkant het papier netjes afknippen. Vet de rand aan de binnenkant in met wat boter. Doe de vla, de olie, de suiker en de eieren in een mixkom en mix dit op hoge snelheid tot de suiker is opgelost. Mix er dan op gemiddelde snelheid de griesmeel door. Doe deze mix in de springvorm en bak de cake in zo'n 80 minuten goudbruin en gaar. Laat hem goed afkoelen voor het serveren. Ontkroon intussen de aardbeien en roer er voorzichtig de jam doorheen. Klop de slagroom met wat suiker stijf. Serveren: Leg een plak cake op een bordje. Leg naast de hoge kant een toef slagroom en leg daarvoor een schep aardbeitjes. Eet smakelijk van deze smeuiige cake!

Materialen

springvorm van 26 cm doorsnee bakpapier voor op de bodem boter om de rand in te vetten

Bronvermelding