Pasta bolognese (zonder vlees)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-07-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram (volkoren) pasta
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram paddestoelen/champignons
  • 1 bakje quorn gehakt
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 blik tomaten
  • 500 ml rode wijn
  • 1 bosje basilicum
  • 100 gram pecorino

Bereiden

Snipper de ui, plet de knoflook en snijd hem fijn. Snijd de paddestoelen in blokjes. Snijd de bleekselderij en wortel in blokjes. Fruit de ui glazig, voeg de knoflook bij totdat hij geurt en sauteer vervolgens de paddestoelen. Voeg de quorn toe. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak op middenhoog vuur totdat ze glazig zien. Snijd de tomaten in het blik fijn en voeg toe. Voeg de wijn toe en laat de saus op half hoog vuur sudderen. Zet ruim water op voor de pasta en kook hem al dente. Scheur vlak voor het opdienen de basilicum fijn en roer door de saus. Vermeng de saus door de pasta. Garneer met kaaskrullen.

Materialen

olijfolie, peper en zout

Bronvermelding