03.2.1 - Runderreepjes: Runderreepjes in pittige tomatensaus (natriumarm)

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-04-2020 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram runderreepjes
  • ** ** ** ** **
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ** ** ** ** **
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1 theelepel garam massala (toko)
  • versgemalen peper

Bereiden

-Pel de ui en de knoflook en snipper deze. -Verkruimel de chilipepers. -Verwarm 1 eetlepel olie in de roerbakpan en bak het vlees gaar, regelmatig omscheppen. -Verwarm in een steelpan of kleine pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de chilipeper en de garam massala toe en roer alles op laag vuur goed door elkaar. -Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur hoog en breng het aan de kook. Als het kookt de saus zachtjes laten sudderen. -Na ca. 15 minuten de saus bij het vlees voegen en nog even op hoog vuur laten sudderen. --Eet smakelijk.

Materialen

Roerbakpan

Bronvermelding