Menu
03.2.1 - Runderreepjes: Runderreepjes in pittige tomatensaus (natriumarm)
Ingrediënten
- 200 gram runderreepjes
- ** ** ** ** **
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ** ** ** ** **
- 2 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 gedroogde chilipepers
- 1 theelepel garam massala (toko)
- versgemalen peper
Bereiden
-Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
-Verkruimel de chilipepers.
-Verwarm 1 eetlepel olie in de roerbakpan en bak het vlees gaar, regelmatig omscheppen.
-Verwarm in een steelpan of kleine pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de chilipeper en de garam massala toe en roer alles op laag vuur goed door elkaar.
-Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur hoog en breng het aan de kook. Als het kookt de saus zachtjes laten sudderen.
-Na ca. 15 minuten de saus bij het vlees voegen en nog even op hoog vuur laten sudderen.
--Eet smakelijk.
Materialen
Roerbakpan