Champignons in rode wijnsaus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bakjes kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

Veeg de champignons schoon en snijdt ze grof in plakjes, kleine champignons halveren. Snipper de ui en snijdt de knofloof heel fijn. Knip de peterselie fijn. Verhit in de koekenpan de olie en bak de champignons samen met de ui tot de champignons wat kleuren, temper het vuur en voeg de knoflook toe. Voeg de rode wijn toe en kook even door. Eventueel binden met een beetje maizena. Breng op smaak met peper en zout. Opdienen in schaaltjes of op bordjes, royaal bestrooid met peterselie. Lekker met (bruin) stokbrood.

Materialen

koekenpan

Bronvermelding