6 x Paddestoelen

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-11-2007 | 135 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei soorten paddestoelen

Bereiden

1: haal de steeltjes uit grote protobello-champignons en vul ze met een mengsel van creme fraiche en boursin. bestoori ze met paneermeel en geraspte kaas en zet ze in een ovenschoteltje waarin je wat slankroom hebt gedaan. zet ze 15 min op 180 graden in de oven. 2: gooi de steeltjes van de portobello's uit bovenstaand recept niet weg, want die smoren we met wat uitjes, knoflook en wat extra paddestoelen tot ze zacht zijn. giet een beker melk en wat room erbij en een halve liter bouillon. pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. supersoepje! 3: chantharellen zijn echte herstpaddestoelen, hun fijne smaak heeft slecht een simpel recept nodig. doe ze op toast nadat je de cantharellen hebt gescheurd en aangebakken in het vet van wat ontbijtspek dat je had uitgebakken. natuurlijk gaat het spek ook op het toastje! 4: zorg dat je gedroogde paddestoelen in huis hebt. ze zijn een prima smaakmaker, bijvoorbeeld in risotto's salades pates en gehakt. 5: frituur paddestoelen nadat je ze erst door japans beslag hebt gehaald (het meel hiervoor moet je zoeken bij sushi-winkeltjes of toko's) prikkertje erin en serveren met een dipsausje van kant en klare japanse mayonaise, bieslook, een uitje en wasabi. lekker bij de borrel. 6: bij een vleesfondue zijn paddestoelen in alle soorten een goed vegetarisch alternatief. ook lekker als je wel van vlees aan je vork houdt!

Bronvermelding