Menu
Kip met citroenrijst en kokossaus
Ingrediënten
- 1 blikje kokosmelk
- 1 tablet kippenbouillon
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 limoen, in vier stukken
- 5 cm verse gember, schoon
- 300 gram basmatirijst
- 500 gram peultjes
- 200 gram taugé
- 2 bosjes bosuitjes in ringetjes
- 1 stengel sereh, in drie stukken
- 500 gram kipfilet
- roerbakolie
Bereiden
Rijst koken met serehstengel. Kipfilet in grote stukken snijden en bestrooien met een beetje zout.
Kokosmelk, buoillontablet, peper, gember en limoen samen aan de kook brengen en zachtjes ongeveer 15 minuten laten 'trekken'. Kipfilet lichtbruin bakken met roerbakolie. Peultjes, bosuitjes en tauge samen roerbakken in wokolie en op smaak maken met een beetje zeezxout en zwarte peper.
Sereh verwijderen uit de rijst, rijst over vier borden verdelen, kipfilet en groenten ernaast scheppen en kokossausje verdelen over het geheel.