Ajam Pedis

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2005 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 1 bakje champignons
  • 2 el. olijfolie
  • 4 -- uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 liter bouillon
  • 1 el. azijn
  • 4 el. ketjap manis
  • 2 tl. geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 tl. suiker
  • 2 tl. sambal
  • 2 el. pindakaas
  • 250 gr taugé

Bereiden

Snij de kipfilet in stukjes . Verhit de olie en bak hierin de kip aan. Schep de kip uit de pan en bak dan de uien tot ze glazig zijn. Was de champignons en snij ze in stukjes en bak ook. Pers de knoflook boven de pan uit en ook even meebakken. Voeg de bouillon, de azijn, de ketjap en de tomatenpuree toe. Dan de suiker, de sambal, de pindakaas en de kip. Ca. 15 minuten laten stoven. De tauge wassen en deze nog even goed doorwarmen.

Bronvermelding