Aardbeien-rabarbercrumble

Gebak, Nagerecht, 1 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 03-06-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 5 eetlepel rietsuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr aardbeien
  • 3 stengel rabarber
  • 5 eetlepel rietsuiker
  • 3 eetlepel custardpoeder
  • 1 bak slagroomijs

Bereiden

Snijd de boter in blokjes. Kneed een kruimeldeeg van boter, rietsuiker, en bakmeel. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Was de rabarberstengels en snijd ze in reepjes. Doe de aardbeien, rabarber, suiker en custardpoeder in een ingevette ovenschaal. Schep het goed door elkaar en verdeel de kruimels erover. Bak de crumble 35-45 minuten middenin de voorverwarmde oven. serveer de crumble warm met een bol slagroomijs

Materialen

verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht 170 graden)

Bronvermelding