Kwarktaart (zonder gelatine)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-06-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 250 gram meel
  • 100 gram zachte boter
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1/2 liter kwark (halfvol)
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 pakje plantaardige gelatine (agartine)
  • 200 ml vruchtensiroop (bijv. karvan cevitam)

Bereiden

Voor de bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer de boter, de suiker, het ei en de vanillesuiker tot een romige massa. Voeg het gezeefde meel en de bakpoeder toe en indien nodig een scheutje melk. Bekleedt de bodem van de springvorm met het deeg en bak deze in 15 minuten in een heteluchtoven op 180 graden. Voor de vulling: Doe de kwark in een grote kom. klop de slagroom met wat suiker stijf in een andere kom. Giet de vruchtensiroop in een pannetje en breng aan de kook met de agartine (natuurvoedingswinkel). Laat 2 minuten koken (of indien anders aangegeven zoals op verpakking). Laat de vloeistof al roerend wat afkoelen en roer deze door de kwark. Spatel de slagroom door het mengesel (niet meer kloppen!). Giet de massa op de eerder gebakken bodem in de springvorm en laat enkele uren opstijven in de ijskast. Garneer voor het serveren met verse vruchtjes en toefjes slagroom.

Materialen

Mixer, pannetje, 2 kommen, 1 springvorm

Bronvermelding