Eieren in kruidige kerriesaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-05-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 20 gr boter
  • 2 tl kerriepoeder (mild)
  • 20 gr bloem
  • 2 dl melk
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el fijngeknipte peterselie
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • 1 el fijngeknipte verse basilicum
  • zout
  • versgemalen peper
  • VOOR 4 PERSONEN VERDUBBEL DE HOEVEELHEDEN

Bereiden

Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en halveer ze. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer het kerriepoeder erdoor en bak dit 1/2 minuut. Roer de bloem erdoor. Voeg de melk al roerende scheutje voor scheutje toe. Blijf roeren tot de saus mooi gladgebonden is. Roer de kaas en de kruiden erdoor. Leg de eieren in de saus en warm ze even goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Materialen

kookpan, pan met dikke bodem

Bronvermelding