Biefstuk met saus van rode wijn en port

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-06-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kogelbiefstukjes van 125 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram boter
  • 8 sjalotjes
  • 2 dl rode port
  • 1 dl rode wijn
  • 5 dl runderbouillon (1 blokje)
  • 50 gram koude boter

Bereiden

Voorbereiding: Sjalotjes halveren. Bouillon met blokje maken. Boter in blokjes snijden. Bereiden: 1 Verhit het stuk boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin. 2 Voeg de port en de wijn toe en laat het 2 minuten koken. 3 Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer één voor één de blokjes boter erdoor. 4 Maak op smaak met zout en peper. 5 Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten dicht. Laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan. 6 Schep de biefstukjes uit de pan op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel hierna de biefstukjes over de borden en schenk de saus met de sjalotjes erover. Idee: lekker met aardappelgratin en haricots verts (omwikkeld met spek).

Bronvermelding