Menu
Biefstuk met saus van rode wijn en port
Ingrediënten
- 4 kogelbiefstukjes van 125 gram
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 gram boter
- 8 sjalotjes
- 2 dl rode port
- 1 dl rode wijn
- 5 dl runderbouillon (1 blokje)
- 50 gram koude boter
Bereiden
Voorbereiding:
Sjalotjes halveren. Bouillon met blokje maken. Boter in blokjes snijden.
Bereiden:
1 Verhit het stuk boter in een sauspannetje, voeg de sjalotjes toe en bak ze lichtbruin.
2 Voeg de port en de wijn toe en laat het 2 minuten koken.
3 Voeg de bouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer één voor één de blokjes boter erdoor.
4 Maak op smaak met zout en peper.
5 Verhit de olie in een koekenpan. Schroei de biefstukjes aan beide kanten in 3 minuten dicht. Laat ze nog 3 minuten doorgaren in de pan.
6 Schep de biefstukjes uit de pan op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Verdeel hierna de biefstukjes over de borden en schenk de saus met de sjalotjes erover.
Idee: lekker met aardappelgratin en haricots verts (omwikkeld met spek).