Anouks Pittige Pastei

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 65 minuten,

Laatst aangepast: 15-12-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 flinke uien
  • 2 kleine rode adjuma's/madame jeanette
  • 3 grote tomaten
  • 4 eieren
  • 500 ml runderbouillon (1 blokje)
  • 6 eetlepels ketjap (asin of manis)
  • 1-2 eetlepels oestersaus
  • 450 gram doperwten en peentjes (diepvries, AH biologisch)
  • 1 blikje maïs van 150 gram
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 pak rijst
  • 1 pakje bladerdeeg (euroshopper, diepvries)
  • 1 beetje boter
  • 1 bosje platte peterselie

Bereiden

Voorbereiden: 1 . De kip in grove stukken snijden en dan in 10 minuutjes zachtjes koken. 2. Ondertussen uien grof snipperen. Pepers wassen en heel laten, tomaten in blokjes snijden. 3. Doperwten, peentjes en mais omspoelen in een vergiet en uit laten lekken. 4. Bladerdeegplakjes uit de diepvries halen Bereiden: 1. De kip uit het water in kleinere stukjes/draden trekken. Met het ui zachtjes bakken tot de ui glazig is. Tomaat en pepers toevoegen en eventjes zacht laten worden. Dan met het bouillonblokje en een kopje kookwater van de kip bouillon maken. De helft hiervan plus ketjap en oestersaus naar smaak toevoegen. Dit ongeveer een halfuurtje zachtjes laten pruttelen, soms omroeren en kijken of er nog bouillon bij moet. 2. Oven voorverwarmen op 200 graden en ovenschaal/schalen invetten. 3. Ondertussen rijst klaarmaken en eieren hard koken. Eieren laten schrikken en pellen, daarna in plakjes snijden. 4. Na het half uurtje de groenten, piccalilly, kappertjes en peterselie naar smaak bij het vlees doen en wat van de bouillon erbij. Met de deksel erop laten stoven, zodat de wortel bijna gaar is (15 minuten). Hierna met de deksel van de pan het mengsel enigszins droog laten stoven en afmaken met zout. Pepers verwijderen, of met een lepel van het steeltje afhalen en zachte vruchtvlees goed door mengsel roeren. 5. Ovenschaal/schalen met behulp van schuimspaan met het mengsel vullen (vet kun je weggooien), eierplakjes erover verdelen en afdekken met bladerdeegplakjes. De boter in de magnetron smelten en dit over het deeg kwasten. In het midden een gaatje maken om stoom te laten ontsnappen. In ong. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Ook lekker als vulling van kleine pasteitjes, dan nog glasvermicelli toevoegen. Ipv peterselie is selderij ook erg lekker.

Materialen

1 a 2 grote ovenschalen, schuimspaan, kwastje

Bronvermelding