Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 14-06-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr Varkenshaasje
  • 2 teentjes Knoflook
  • 200 ml Slagroom
  • 4 el Madera
  • 3 el Olijfolie
  • 400 gr Paddestoelenmelange, in stukken
  • 2 el Aardappelzetmeel

Bereiden

Varkenshaasje in 20 plakken snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en medaillons in 6 min. aan beide zijden bruin en gaar bakken. Vlees in aliminiumfolie verpakken en 5 min. laten rusten. Intussen rest van olie door achtergebleven bakvet roeren. Knoflook hierin 30 sec. bakken. Paddestoelen toevoegen en 3 min. al omscheppend bakken. Slagroom erdoor roeren en 1 min. zachtjes verwarmen. Aardappelzetmeel met 1 el. water losroeren en dan door kokende saus mengen. Even laten doorkoken, al roerend, tot saus dikker wordt. Op smaak brengen met zout en peper. Madera door saus roeren en nog 1 min. verwarmen. Indien nodig maderasaus binden met extra aardappelzetmeel. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vlees over borden verdelen. Paddestoelensaus over vlees schenken.

Bronvermelding