Menu
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
Ingrediënten
- 600 gr Varkenshaasje
- 2 teentjes Knoflook
- 200 ml Slagroom
- 4 el Madera
- 3 el Olijfolie
- 400 gr Paddestoelenmelange, in stukken
- 2 el Aardappelzetmeel
Bereiden
Varkenshaasje in 20 plakken snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en medaillons in 6 min. aan beide zijden bruin en gaar bakken. Vlees in aliminiumfolie verpakken en 5 min. laten rusten. Intussen rest van olie door achtergebleven bakvet roeren. Knoflook hierin 30 sec. bakken. Paddestoelen toevoegen en 3 min. al omscheppend bakken. Slagroom erdoor roeren en 1 min. zachtjes verwarmen. Aardappelzetmeel met 1 el. water losroeren en dan door kokende saus mengen. Even laten doorkoken, al roerend, tot saus dikker wordt. Op smaak brengen met zout en peper. Madera door saus roeren en nog 1 min. verwarmen. Indien nodig maderasaus binden met extra aardappelzetmeel. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vlees over borden verdelen. Paddestoelensaus over vlees schenken.