Kipstoofpot met ananas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groot blik ananas
  • 400 gram kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram taugé
  • 75 gram boter
  • 1 dl water
  • 4 eetlepels sherry
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 theelepel maïzena

Bereiden

Ananas in kleine stukjes snijden. Kip in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout. Paprika's wassen en in reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden en hier de citroensap overdoen i.v.m. verkleuren. Taugé wassen en laten uitlekken. In een braadpan boter verhitten. Stukjes kip in ongeveer 1 minuut rondom bakken. Toevoegen: water, champignons, sherry, suiker en gemberpoeder. Bouillontabletje er boven verkruimelen. Met de deksel op de pan 5 minuten laten stoven. Ananas en paprika toevoegen en weer 5 minuten laten stoven. Af en toe omscheppen. In een kopje de maïzena met een theelepel water tot een glad papje roeren en al roerend aan het kipmengsel toevoegen. Blijven roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat. Taugé toevoegen en ongeveer 1 minuut laten meestoven. Serveren met mihoen, rijst of stokbrood

Bronvermelding