Menu
Hete balletjes
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 3 theelepels sambal oelek
- 1 bos peterselie
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 1 prei
- 15 dunne worteltjes
- 2 zakjes KuLuYuk saus (Conimex)
- 1 blik ananas (zonder suiker)
- sinaasappelsap (liefst vers geperst)
- 1 pak mihoen
Bereiden
Meng gehakt met p/z naar smaak, sambal en klein geknipte peterselie met evt. ietsje paneermeel. Draai er balletjes van en braad deze in de wok knapperig en bruin. Haal ze uit de wok en bewaar ze in een kom tot gebruik.
Bak de ui, paprika, wortels en prei in de wok. Blus af met de ananassap en meng de zakjes KuLuYuk saus erdoor. Verder verdunnen met sinaasappelsap naar smaak. Doe de stukjes ananas erbij en laat de boel goed doorwarmen. Tenslotte de balletjes toevoegen.
Serveren met mihoen.
Materialen
wok