Oosters stoofpotje met ei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 3 bosuitjes
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 rode paprika´s
  • 250 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel milde currypasta (Patak´s)
  • verse koriander
  • 1 blikje kokosmelk 400g
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 125 gram taugé

Bereiden

Eieren in 10 minuten hard koken en pellen. Bouillontablet in 2 ½ dl kokend water oplossen. Bosuitjes in ringetjes snijden. Gemberwortel schillen en fijn raspen. Paprika´s in dunne reepjes snijden. Sperziebonen schoonmaken en in tweeën breken. Olie in pan, bosui en gember en currypasta 3 minuten zachtjes bakken. Bouillon en kokosmelk toevoegen, aan de kook brengen. Ketjap, paprika en sperziebonen toevoegen, 20 minuten afgedekt zachtjes koken. Eieren voorzichtig erbij, nog 5 minuten zachtjes koken. Taugé toevoegen en nog ca. 1 minuut doorwarmen. Bestrooien met koriander of peterselie. Heerlijk met naanbrood en/ of rijst.

Bronvermelding