Menu
Oosters stoofpotje met ei
Ingrediënten
- 8 eieren
- 1/2 groentebouillontablet
- 3 bosuitjes
- 2 cm gemberwortel
- 2 rode paprika´s
- 250 gram sperziebonen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel milde currypasta (Patak´s)
- verse koriander
- 1 blikje kokosmelk 400g
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 125 gram taugé
Bereiden
Eieren in 10 minuten hard koken en pellen. Bouillontablet in 2 ½ dl kokend water oplossen.
Bosuitjes in ringetjes snijden. Gemberwortel schillen en fijn raspen.
Paprika´s in dunne reepjes snijden. Sperziebonen schoonmaken en
in tweeën breken.
Olie in pan, bosui en gember en currypasta 3 minuten zachtjes bakken.
Bouillon en kokosmelk toevoegen, aan de kook brengen. Ketjap, paprika en sperziebonen toevoegen, 20 minuten afgedekt zachtjes koken.
Eieren voorzichtig erbij, nog 5 minuten zachtjes koken. Taugé toevoegen en nog ca. 1 minuut doorwarmen.
Bestrooien met koriander of peterselie. Heerlijk met naanbrood en/ of rijst.