Menu
Japanse gamba-tempura met sojasaus
Ingrediënten
- 20 stuks gamba's
- 150 gram tempurameel
- 3 dl bier
- 2 el bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 1 el gembersiroop
- 6 el ketjap
- 6 el japanse sojasaus
- 1 el sesamzaad, geroosterd
- 1 el suiker
- 4 stuks paksoy bladeren, als garnering
Bereiden
Zet de frituurpan aan op 190 graden, zodat deze goed heet kan worden. Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden bosuitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje.
Per de gamba's, maar laat het onderste stukje van de staart zitten. Maak een beslag van het tempurameel en het bier.
Haal de gamba's door het beslag en frituur de gamba's in hete olie goudbruin (met 5 gamba's tegelijk gedurende 2 - 3 minuten). Garneer de borden met een paksoyblad, leg daar de gamba's op en serveer de saus bij de gamba-tempura.
Succes verzekerd!
Materialen
Frituurpan