Japanse biefstukreepjes met noedel

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk, in reepjes
  • 5 el zoete ketjap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 stuk rode peper, in ringetjes gesneden
  • 1 zak japanse roerbakgroenten
  • 400 gram woknoedels
  • verse koriander
  • wokolie
  • sesamolie
  • vissaus
  • Japanse sojasaus

Bereiden

Marineer bij voorkeur een avond van te voren de biefstuk in een marinade van ketjap, knoflook, suiker en citroensap. Laat dit een nacht staan. Kook de noedels zoals op de verpakking staat. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Fruit de rode peper in roerbakolie, voeg daarna de biefstuk toe. Schroei snel dicht en bruin. Voeg de groenten toe, roerbak ca. 5 minuten. Breng op smaak met vissaus en lichte sojasaus. Schep de noedels erdoor en warm nog even door. Serveer in een kom, bestrooi met koriander en sprenkel er wat sesamolie over.

Materialen

Wok & pan.

Bronvermelding