Kip yakitori

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 dubbele kipfilet
  • 2 stuks groene paprika
  • 1 stuk prei
  • 4 el mirin
  • 4 el saké
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 1 tl suiker
  • 1 dl sojasaus

Bereiden

Snijd de kipfilets in stukjes van 2,5 cm. Vermeng de mirin, saké, sojasaus, knoflook, gember en suiker in een kleine pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Giet het mengsel vervolgens over de kip en laat het geheel 30 minuten staan. Ontdoe de paprika´s van de zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 2,5 cm. Haal het donkergroene van de prei eraf en snijd de rest in stukjes van 2,5 cm. Rijg twee stukken kip aan de pennen, gevolgd door een stuk paprika en prei enz. Reken op 2 - 3 pennen per persoon. Bewaar de marinade. Verwarm de grill voor. Grill de kip en de groenten 5 - 6 minuten aan beide zijden, terwijl u ze regelmatig met marinade beduipt. Direct serveren.

Materialen

bamboe of metalen pennen, grill / grillpan / BBQ

Bronvermelding