Menu
Kaaskroketten
Ingrediënten
- 4 dl lauwe melk
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 eidooier
- 200 gram gemalen gruyère
- 1 eiwit
- paneermeel
Bereiden
Warm de melk op tot deze lauw is. Doe in een mengkom de melk en voeg er de boter en de bloem bij en mix dit gedurende 1 minuut met een mixer. Giet het mengsel in een kookpannetje en breng aan de kook. De saus moet dikken. Meng de eidooier met een beetje water. Neem het pannetje van het vuur en meng er de eidooier door. Voeg er dan de gemalen gruyère bij, kruid met wat peper en meng alles goed dooreen. Neem een vlakke bakplaat en vet deze in met wat margarine. Sreidt het deeg hierover ui en laat het afkoelenen opstijven. Vorm er dan uw kroketten van en werk ze af door ze eerst 1 keer door het paneermeel te halen, dan door het licht geslagen eiwit en dan een tweede maal door het paneermeel. Bakken in heet frituurvet.