Stevige chili

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram rundvlees (bijvoorbeeld bieflappen)
  • 200 gram saucijzen/merquezworstjes
  • 1 stuks ui
  • 1 rode paprika
  • 2 blikken rode kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 1 blik bonenmix louisiana
  • 2 el chilisaus
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el peper
  • 2 el olie

Bereiden

Snijdt de worst in plakjes en het rundvlees in reepjes. Bestrooi met parikapoeder en peper. Snijdt de ui en paprika in blokjes. Bak de rundvleesreepjes in olie op hoog vuur aan en draai daarna lager. Voeg de chilisaus en eventueel een beetje water toe en sudder gaar in ongeveer 10 minuten. Doe er halverwege de worst mee. Voeg na de 10 minuten de ui en rode paprika toe en bak kort aan. Roer alles goed om en gooi de kidneybonen, mais en louisianabonen erbij. Laat dit alles goed heet worden.

Materialen

1 grote hapjespan

Bronvermelding