Marokkaanse gehakttaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 13-10-2023 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Stuk ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. kaneel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 12 velletjes filodeeg ontdooid
  • 1 mespunt Gemalen kruidnagel
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl kerrie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 50 gram rozijnen
  • 3 el gesnipperde koriander
  • 5 el gesnipperde peterselie
  • 50 gram boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200oC. Pel en snipper ui en knoflook. Bereidingswijze: Verhit de olie in de wok en fruit ui en knoflook met gehakt ca. 5 min. Roer specerijen, tomatenpuree en rozijnen door gehakt en schenk er 11/2 dl. water bij. Laat dit ca. 5 min. pruttelen. Neem de pan van het vuur, roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het op smaak met peper en zout. Smelt de boter, bestrijk de ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg. Bestrijk de velletjes steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg. Vouw overhangend deeg erover en dek het geheel af met de rest van het (beboterde) filodeeg. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Als de bovenkant te bruin wordt afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk.

Materialen

Oven, een wok en een ovenschaal.

Bronvermelding