Lahmacun (Turkse Pizza) II

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr meel

Bereiden

De bodem: - 400 gram meel - 120 ml water - 20 gram zout Turkse topping: - 2 paprika's (rood en groen) - 1 ui - 2 tomaten - Verse gehakte peterselie - 150 gram Lams of runder gehakt - zwarte peper - rode peper - zout - knoflookpoeder en knoflook tenen - olijf olie Bereiding Begin met het deeg; doe de bloem in een kom en voeg daarbij langzaam het lauwe water toe. Snuf zout erbij en goed kneden tot je een mooie gladde droog vette deegbol krijgt. Verwarm je oven naar de 200+ graden. Snij de paprika's, uien en tomaten zo klein mogelijk en doe ze in een kom. Doe hierover wat knoflookpoeder en zout. Gehakt rauw bij de kom voegen en samen met wat zwarte peper en gehakte peterselie heel goed door elkaar mengen. Op een met bloem in gesmeerde houten plank kun je kleine bolletjes deeg uitrollen tot een dunne lap. Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van zo'n 3 a 4 milimeter. Letop dat je pizza bodem los op de houtenplank blijft liggen anders nog wat extra bloem erop strooien. Op de dunne turkze pizza bodem smeer je nu een beetje van het mengsel wat je zojuist gemaakt heb. Letop dat de bodem niet te veel aan de bodem plakt anders krijg je hem niet meer los, beetje bloem over de plank strooien is de oplossing. De pizza in een hete oven (200 graden of meer) en in 8 tot 10 minuten afbakken... erg afhankelijk van de oven. Let op dat deeg en gehakt gaar zijn. Turkse Pizza's serveer je met een beetje gesneden ijsbergsla en knoflooksaus. Deze maakte ik van een beetje mayo , water voor wat dunner, beetje basilicum en een hoop knoflookpoeder.

Bronvermelding