Maistaart met courgette

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-06-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g courgette
  • 1 rode ui
  • 2 el olie
  • 6 eieren
  • 225 g magere kwark
  • 300 g maiskorrels
  • 75 g geraspte oude kaas
  • zout en peper

Bereiden

Overn voorverwarmen op 200 graden. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Olie verhitten in koekenpan. Ui en courgette ca. 5 min. zachtjes bakken. Intussen eieren loskloppen met kwark, zout en peper. Maiskorrels laten uitlekken. Maiskorrels door ui en courgettemengsel scheppen en in taartvorm scheppen. Eimengsel erover schenken en gladstrijken. Bestrooien met kaas. Taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin bakken.

Materialen

lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm)

Bronvermelding